«کتابفروشی؛ گفت وگو با کتاب‌فروشان» منتشر شد


دفتر سوم تاریخ شفاهی نشر معاصر ایران با عنوان «کتابفروشی؛ گفت وگو با کتاب‌فروشان»به کوشش محمدهاشم اکبریانی از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شد.



آنچه در این کتاب مورد دقت قرار گرفته پرداختن به کتابفروشی‌هایی است که هر یک سبک و سیاق خود را در عرضه کتاب در پیش گرفته‌اند. در کنار آن به حضور فضای‌مجازی و تاثیر آن بر کتاب‌فروشی‌ها نیز اشاره شده است. قاچاق کتاب، تعطیلی کتابفروشی‌ها و.. نیز بخش‌هایی از این گفت وگوها را در خود جای داده است.

در این کتاب با حسن محجوب کتاب‌فروشی شرکت سهامی انتشار، علی محمدی اردهالی کتاب‌فروشی محمدی، خلیل مستوفی کتاب‌فروشی مستوفی، شیرین اتحایه کتاب‌فروشی کتاب‌آزاد، علی اصغر عبدالهی کتاب‌فروشی دنیای‌کتاب، محمدحسن شاطریان بیدگلی کتاب‌فروشی بیدگل، محسن بهشتیان‌پکتابفروشی لارستان، مهدی نودهی‌راد کتاب‌فروشی فردوسی و میرداوود میرصمدزاده کتابفروشی نقوش گفت وگو شده است.

نیکنام حسینی پور مدیرعامل موسسه خانه کتاب در پیش‌گفتار این کتاب نوشته است:«در تاریخ شفاهی نشر معاصر اصل بر این است که همه عناصر موثر در عرضه کتاب مورد توجه قرار گیرند. تاریخ حیات آن‌ها در دوران معاصر از خلال گفت وگو با سرآمدن هر رشته به تصویر کشیده شود. بی‌شک تاریخ نشر کتاب در ایران برخاسته از تاریخ زندگی حرفه‌ای ویراستار، موزع، کتابدار و...است و اگر آیندگان بخواهند درباره نشر امروز سخنی بگویند و پژوهشی انجام دهند این کتاب‌ها منبع بسیار مهمی خواهد بود. قدم اول در این راستا را به تاریخ‌ شفاهی «ویراستاری» اختصاص دادیم که در جای خود اهمیت فراوانی دارد. این جلد از مجموعه تاریخ شفاهی نشر معاصر ایران را به کتاب‌فروشی‌ها اختصاص دادیم که در فضای فرهنگی جامعه ما جایی ویژه دارند. بی‌تردید این حرفه توانسته تاثیر بسزایی در سرنوشت کتاب داشته باشد. گفت وگو با عزیزانی که عمری را صرف کار کتاب‌فروشی کرده و کتاب را به مخاطب رسانده‌اند می‌تواند برای تحقیق در حوزه نشر منبع موثقی باشد.»



محمدهاشم اکبریانی نیز در مقدمه این کتاب چنین آورده است:« در دهه‌های سی و چهل شمسی بیشتر کتاب‌فروش‌ها خود ناشر بودند، اما با گذر زمان و افزایش تقاضا و تخصصی شدن کار فروش کتاب، حرفه‌ای به نام کتاب‌فروشی پدید آمد که کاملا جدا از ناشر بود. گرچه هنوز نیز ناشران زیادی هستند که خود کتاب‌فروشی دارند اما بسیاری از کتاب‌فروشی‌ها صرفا به عرضه این کالای فرهنگی پرداخته و از این راه کسب درآمد می‌کنند. با گذشت زمان و در دهه‌های شصت و هفتاد، وجود ابزاری چون کامپیوتر تاثیر بسزایی در تغییر کار کتاب‌فروشی پدید آورد و باعث شد در قفسه‌بندی کتاب‌ها، اطلاع از کتاب‌های فروش رفته، حساب و کتاب، راهنمایی مشتری و.. شاهد تحول باشیم.»

موسسه خانه‌کتاب پیش از این؛ دفتر اول و دوم تاریخ شفاهی نشر معاصر ایران با عنوان «ویرایش؛ گفت وگو با ویراستاران» و «گفت‌وگو با پخش‌کنندگان کتاب‌های عمومی و دانشگاهی» را راهی بازار نشر کرده بود.



دفتر سوم تاریخ شفاهی نشر معاصر ایران با عنوان گفت‌وگو با کتابفروشان تهیه و تنظیم محمدهاشم اکبریانی با شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت 55هزار تومان از سوی موسسه خانه‌کتاب منتشر شد.
 
برچسب ها:

کتابنما

275
0
 
0
لینک کوتاه: