درباره داستان‌های سفارشی‌شده برای کودکان چقدر می‌‌دانیم؟



به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از لیت‌هاب، در بسیاری از کشورهای جهان انتشارات کوچک و مستقلی وجود دارند که داستان‌های کودک را بر اساس سلیقه و مشتری‌های خود چاپ می‌کنند و شخصیت‌های داستانی را بر اساس علایق کودکان می‌نویسند و حتی تصاویر مورد استفاده را از تصاویر آنها استفاده می‌کنند. والدین شخصیت‌ها و قهرمان‌های داستان‌ها را با نام فرزندان خود سفارش می‌دهند و اعتقاد دارند که این روش موجب بالا رفتن انگیزه و اعتماد به نفس کودکان در زندگی آینده خود می‌شود.

اخیراً مقاله‌ای توسط «ناتالیا کوچیرکوف» در مجله علمی ساینتیفیک آمریکن (Scientific American) منتشر شده است که نشان می‌دهد این روش کاملاً درست است و چاپ این کتاب‌های سفارشی موجب بالا رفتن روحیه مطالعه و انگیزه در کودکان می‌شود. کوچیرکوف نتایج تحقیقات 10 ساله خود را در این مقاله آورده است و نوشته که بسیاری از این کتاب‌های سفارشی سرمایه‌گذاری والدین برای ایجاد علاقه کودکان به کتاب‌ها است.

کوچیکورف و دو تن از همکارانش در دانشکده روان‌شناسی و مطالعات اجتماعی دانشگاه استاونجر کشور نروژ دریافتند که مطالعه کتاب‌های سفارشی شده برای کودکان تاثیر قوی‌تری از داستان‌های معمول دیگر دارد. آنها به‌طور مستقیم خودشان را در میان داستان‌ها و قهرمان‌های آن می‌بینند و انگیزه آنها برای مطالعه کتاب‌های داستانی با قهرمان‌های دیگر بیشتر می‌کند.

در مقاله نوشته‌شده توسط محققان روان‌شناسی دانشگاه نروژی آمده است: بسیاری از داستان‌های کودک موجود در بازار برای کودکان بعد از مدتی عادی شده و به سراغ شخصیت‌های دیگر و قهرمان‌های دیگر می‌روند؛ ولی وقتی داستانی با الهام از خودشان نوشته شود، تاثیر زیادی در ادامه‌دارشدن مطالعه کتاب و حتی کتاب‌های دیگر دارد.

این محققان می‌گویند در تحقیقات سال‌های متمادی حتی کودکانی را مشاهده کردند که با خواندن داستان‌های سفارشی خود بیشتر از هم‌سالان خود فعالیت بدنی دارند و بیشتر می‌خندند و نسبت به حوادث اطراف خود واکنش جدی‌‌تری از خود نشان می‌‌دهند. محققان نروژی اعتقاد دارند البته سال‌های بیشتری برای اثبات تاثیرگذاری مستقیم این داستان‌ها در سال‌های نوجوانی و جوانی نیاز است. 
724
0
 
0
لینک کوتاه: